top of page
FAQ

Vad innehåller Vita Biosa?

Vita Biosa innehåller 8 olika levande mjölksyrabakteriekulturer, organiska syror och örtextrakt. Vita Biosa är en ekologisk produkt som varken innehåller konserveringsmedel, socker, gluten eller mjölkbeståndsdelar.

Vad är mjölksyrabakterier?

Man definierar mjölksyrabakterier som en grupp av levande mikroorganismer, t.ex. lactobacillus och bifidobakterier, som producerar organiska syror.


Vad är organiska syror?

Organiska syror är en serie av naturligt förekommande kemiska föreningar. De kallas organiska syror eftersom de bildas från organiska föreningar. I motsats till mineraliska syror som salt- och svavelsyra. Bland de mest välkända organiska syrorna hittar man aminosyror, mjölksyra, ättiksyra, propionsyra och smörsyra. I Vita Biosa bildar bakterierna främst mjölksyra.


Innehåller Vita Biosa mjölk?

Nej. Vita Biosa innehåller mjölksyrabakterier som ofta förknippas med mejeriprodukter, särskilt yoghurt. Mjölksyrabakterier har fått sitt namn från att de omvandlar kolhydrater till bl.a. mjölksyra. De har alltså inget samband med mjölk. Därför kan Vita Biosa drickas av människor med mjölkallergi och laktosintolerans.

 

Innehåller Vita Biosa gluten?

Nej. Ingen av ingredienserna i Vita Biosa innehåller gluten.

 

Är det normalt att Vita Biosa brusar?

Ja, det är lika normalt att Vita Biosa brusar som att den inte gör det. Oavsett vad, det är inte ett tecken på kvalitetsförsämring.

När bör jag dricka Vita Biosa?

Vita Biosa kan drickas när som helst och gärna flera gånger om dagen. Vissa föredrar att dricka det på fastande mage, andra föredrar att dricka det i samband med en måltid.

 

Kan jag dricka Vita Biosa medan jag tar antibiotika?

Antibiotika verkar genom att döda bakterier. Därför har det även en effekt på mjölksyrabakterierna i Vita Biosa. Antibiotika har däremot ingen effekt på innehållet av organiska syror och örtextrakt.

Bör jag dricka Vita Biosa som det är, eller kan jag blanda det?

Vita Biosa kan enkelt blandas med vatten, juice, smoothies, m.m. Det enda som du måste ha i åtanke är, att mjölksyrabakterier livnär sig på näringsämnen i det ämne där de lever (exempelvis socker som omvandlas till syror). Man bör därför inte blanda i Vita Biosa förrän man ska intaga det.


Kan jag dricka för mycket Vita Biosa?

Vita Biosa innehåller endast naturliga ingredienser och det kan man inte få för mycket av. Vi rekommenderar att du dricker 20–30 ml per dag. Men det ger inga problem, om du känner att du gärna vill dricka mer än så.

Är Vita Biosa ekologiskt certifierad?

Ja! Vita Biosa Original, Aronia, Nypon och Ingefära är alla ekologiskt certifierade produkter. De har både det röda danska Ø-märket och det gröna EU-märket.

bottom of page