Mjölksyrabakterier förbättrar djurskydd och minskar fattigdom


Biosa Danmark deltar i Danidas B2B-program i Nepal, för att minska fattigdomen. Projektet är en framgång. Det beror bland annat på att samarbetet har resulterat i ett bättre djurskydd för involverade djur. Mjölksyrabakterierna har en stor del av äran för detta.

Vår samarbetspartner i Nepal har under projektets period arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för landets många produktionsdjur, bland annat kycklingar och höns. Dels för att förbättra djurens välbefinnande och dels för att öka produktionen på ett hälsosamt och naturligt sätt.

De har använt vår Animal Biosa. En produkt som innehåller mjölksyrabakterier. Resultaten visar att de uppnår bättre djurskydd och högre avkastning. Förklaringen är att mjölksyrabakterier ökar den allmänna djurhälsan och friska djur skapar mer.

Det ger jordbrukarna en bättre möjlighet till att försörja sig själva och sälja på lokala marknader. Samtidigt har de lägre kostnader för veterinärer och nya djurinköp.

Tanken bakom projektet är, att danska företag hjälper nepalesiska företag, att företagen tillsammans skapar ekonomisk hållbarhet och att det nepalesiska folket ska i framtiden kunna klara sig utan externa stöd.

Vårt bidrag till projektet har varit, att lära våra samarbetspartners i Nepal hur man framställer våra produkter och hjälpa dem med att etablera en reell produktion.

Vi har etablerat ett gemensamt bolag med vår partner, Biosa Nepal. Det bygger på ett joint-venture-avtal med Nepal Fertilizer Industries. Detta ska säkerställa en hållbar ekonomi för alla parter under ett antal år.

#Udviklingsprojekt #Bolivia

Kontakta oss

På telefon eller e-post

gt@vitabiosa.se

 

+46 70-670 63 98

Oavsett vilka frågor du har, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Biosa Danmark ApS

Sonnerupvej 41
DK - 3300 Frederiksværk

 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© Biosa Danmark 2018