Hållbar tillväxt i Bolivia


Biosa Danmark deltar i ett projekt i Bolivia. Det syftar till att bekämpa fattigdom genom hållbar tillväxt. Många av de lokala bönderna har redan uppnått så goda resultat, att de nu har råd att låta sina barn gå i skolan.

Vi har deltagit i Bolivia sedan 2007 och projektet har gett väldigt bra resultat. Att lantbrukare nu har råd till att låta sina barn gå i skolan, beror på att de har uppnått stora ökningar av deras avkastning. De kan nu försörja sig själva och har pengar över.

Projektet som Danida står bakom, är byggt runt en B2B-modell, där företag i Danmark arbetar tillsammans med företag i Bolivia.

Vi bidrar genom att ge kunskap till våra partners i Bolivia. De tillverkar våra produkter och lär bönderna hur man använder dem. Våra mikroorganiska produkter är relevanta för projektet. De kan användas för att skapa ett produktivt och hållbart jordbruk i Bolivia. Istället för att bara skicka dem produkter för användning inom jordbruket, bidrar vi med kunskap som kan skapa arbetstillfällen på lång sikt.

Vi deltar i projektet eftersom vi vill sprida global kunskap om och användning av mikroorganismer som ett miljövänligt verktyg. Vi vill också stödja utvecklingsländerna med hållbara, icke-förorenande produkter i deras ansträngningar för att skapa tillväxt och goda levnadsvillkor. På längre sikt har vi även möjlighet till att tjäna pengar på projektet. Det är en del av hållbarhetsprincipen. Att det ska vara lönsamt för alla inblandade parter.

#Udviklingsprojekt #Bolivia

Kontakta oss

På telefon eller e-post

gt@vitabiosa.se

 

+46 70-670 63 98

Oavsett vilka frågor du har, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Biosa Danmark ApS

Sonnerupvej 41
DK - 3300 Frederiksværk

 

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© Biosa Danmark 2018